Esperanto
FEL, waar de Esperantobeweging beweegt!
Contacteer ons Contacteer ons
Zoek in de webbladzijden van de VEB
in de webbladzijden van de VEB

 

Suske en Wiske praten Esperanto!

Wij kunnen je helpen!

  1. Je wil bijvoorbeeld op reis gaan naar een nieuwe bestemming en het organiseren van transport is geen probleem. Maar je wil informatie over het openbaar vervoer vanaf de luchthaven, het trein- of busstation naar je vakantiehuisje of –appartement. En daarover kan het reisagentschap je geen informatie geven. Zelfs zoeken op websites helpt je niet.
  2. Je maakt een thesis over kruistochten en je zou wel eens willen rapporteren hoe enkele Israëlische studenten over dit onderwerp denken.
  3. Je hebt een titel van een boek gelezen, uitgegeven in Hongarije. Geen enkele boekhandel kan je helpen. Je zou graag hulp vinden van iemand, die ter plaatse de boekhandels raadpleegt en desgevallend het boek opzendt.
  4. Je hebt handelsrelaties in China en je bedrijf heeft een informatiebrochure laten vertalen bij een vertaalbureau. Maar vooraleer het te laten drukken zou je het willen laten lezen door enkele Chinezen uit het gebied dat je wil bereiken om te vernemen hoe de tekst overkomt, niet bij een handelspartner maar bij een gewone burger.
  5. Je hebt een tekstje dat je binnen de kortst mogelijke tijd in de talen van de EU wil laten vertalen. Je hebt een probleem met Maltees, Letlands en Litouws.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van gevallen waarbij onze vereniging je misschien kan helpen. De Esperantobeweging is verspreid in meer dan 100 landen. Er heerst een vrij grote solidariteit en hulpbereidheid onder de leden. Om te kunnen genieten van die solidariteit moest men tot hiertoe eerst die plantaal leren. Maar de beleidsverantwoordelijken zijn van oordeel dat de beweging zich hierdoor afsluit voor de buitenwereld. Esperanto is een plantaal, die ontworpen is om internationale contacten te vergemakkelijken en alle mensen hiermee van dienst te zijn. Daarom zal het voortaan mogelijk zijn voor iedereen om van die solidariteit te genieten.

Je mag om het even welk probleem met een internationaal karakter vrijblijvend aan ons voorleggen. Je kan je vraag schriftelijk kwijt op volgende adressen: of per brief (Vlaamse Esperantobond, Lange Beeldekensstraat 169, B-2060 Antwerpen). We laten je dan zo snel mogelijk weten of we denken aan je vraag te kunnen voldoen. We verwachten wel dat je de eventuele onkosten van onze buitenlandse contactpersonen zal vergoeden.

Probeer het maar eens uit, vragen kost niets.

Laatste aanpassing van deze bladzijde: 09-02-2017