Esperanto
FEL, waar de Esperantobeweging beweegt!
Contacteer ons Contacteer ons
Zoek in de webbladzijden van de VEB
in de webbladzijden van de VEB

 

Suske en Wiske praten Esperanto!

Leer Esperanto per CD-ROM!

 • Cd-rom voor Windows
 • De cd-rom bevat ondermeer een basiscursus bestaande uit een 12-tal lessen, elk weer onderverdeeld in een tiental hoofdstukken. Elke les wordt afgesloten met een aantal oefeningen die men per e-mail naar een begeleider kan opsturen voor controle. „Er is een vervolgcursus in de vorm van een uit 25 hoofdstukken bestaande detectiveroman,” zegt Dan Van Herpe, woordvoerder van de Vlaamse Esperantobond. „Ter ondersteuning van de cursist is er zowel een woordenboek met meer dan 50 000 woorden als een woordentrainer met zo’n 600 woorden beschikbaar.”
  In haar 116-jarig bestaan heeft de Esperantobeweging hard aan de eigen cultuur gewerkt. Uitingen daarvan zijn bijvoorbeeld de originele literatuur, zowel proza als poëzie, de Esperantovertalingen van de Bijbel en van werken van Shakespeare of Tolkien. Deze staan echter niet op deze cd-rom. „Zij zijn te moeilijk voor beginnelingen. Wat je wel vindt zijn wat makkelijker verteerbare brokken als De kleine Prins (La eta Princo), een theaterstuk, wat poëzie en zelfs humor. Ook aan muziek is gedacht met een vijftal liedjes in MP3-formaat, alle origineel in het Esperanto geschreven,” aldus Van Herpe.
  Tenslotte vind je zowel in de rubriek informatie als bij de Internetlinks alles wat je nodig hebt om je in deze beweging verder te oriënteren. Voor een taal die inmiddels in meer dan 100 landen door miljoenen wordt gesproken is het Internet een echte uitkomst. Esperantisten maken daar dan ook dankbaar gebruik van. „Om de cursist wat op weg te helpen in de internationale wereld van het Esperanto zijn er voor een viertal internationale bijeenkomsten kortingcoupons bijgesloten, evenals een bon voor 10 % korting op Monato, een maandblad dat informeert over o.a. politiek, economisch en cultureel nieuws uit de hele wereld. Monato is volledig in het Esperanto geschreven, door plaatselijke journalisten,” besluit Van Herpe.
 • Jaar van uitgave: 2004
 • Minimale systeemvereisten: Windows 95/98/ME/2000/XP, Pentium 100 Mhz, 16 Mb intern geheugen, 27 Mb vrij op de harde schijf, SVGA, geluidskaart, eventueel microfoon.
 • Prijs: 5 EUR + verzendingskosten

Om de cd-rom te bestellen, kunt u gebruik maken van het onderstaande elektronische formulier.

Gelieve uw naam en adres in te tikken.

Uw FEL-code (indien gekend)

 1. (uw e-mail-adres)
 2. (naam)
 3. (adres)
 4. (plaats)
België Nederland
Ander:

Zend me bovendien zes maanden gratis uw tijdschrift Horizon.taal: Ja. Neen.

Klik nu op *IN ORDE* om uw brief te verzenden of op *ANNULEER* om hem te vernietigen of om opnieuw te beginnen.

Hartelijk dank en veel plezier met de cursus!

Laatste aanpassing van deze bladzijde: 09-02-2017