Esperanto
FEL, waar de Esperantobeweging beweegt!
Contacteer ons Contacteer ons
Zoek in de webbladzijden van de VEB
in de webbladzijden van de VEB

 

Suske en Wiske praten Esperanto!

Welkom bij de Vlaamse Esperantobond v.z.w.!

Open deur
De Vlaamse Esperantobond en de Antwerpse Esperantogroep „La Verda Stelo” nodigen je uit om de FEESTELIJKE OPENING bij te wonen van hun nieuwe zetel aan de Lange Beeldekensstraat 169, 2060 Antwerpen. Je bent welkom op zaterdag 16 juni vanaf 10 uur om mee te vieren in „De National” (aan de overkant van de straat). Om 11 uur vindt de opening plaats.
Kom meevieren op dit feest, waarop ook iedereen uit de buurt welkom is. Je kunt er kennismaken met de taal Esperanto, muziek, dans, diverse standen bezoeken enzovoort. Tijdens het feest zal de Friese folkgroep 'Kajto' optreden. Mis deze unieke kans niet!
De toegang is gratis (vrije bijdrage is welkom).
Alle info vind je hier.
P.S.: ook op zondag is een bezoek aan Antwerpen zeker de moeite waard, maak er een weekendje van.

Hier kan u terecht voor informatie over:


Wat is Esperanto?

  • Esperanto werd ontworpen als een plantaal die gemakkelijker aan te leren is dan zowat alle "natuurlijke" talen en kan dienen als internationaal communicatiemiddel om snel contacten te leggen met mensen van andere taal- en cultuurgemeenschappen.

  • Esperanto heeft een logische opbouw, met een grammatica zonder uitzonderingen en woordstammen uit de Romaanse, Germaanse en Slavische taalfamilies. De woorden werden bovendien meestal gekozen op hun internationale herkenbaarheid.

  • Esperanto is als taal "etnisch neutraal", waardoor mensen op gelijke voet kunnen communiceren. De beweging schept een wereldwijde band tussen mensen op basis van een overtuigd geloof in basisdemocratie, non-discriminatie en gelijkheid van iedereen. Esperanto staat voor openheid naar alle culturen ter wereld zonder de diversiteit en eigenheid te verloochenen.

Wil je meer weten over de taal en de beweging dan kan je via de index gemakkelijk toegang krijgen tot allerlei informatie over de structuur van de beweging en over de eigenschappen van de taal alsook over de wijze waarop zij effectief functioneert.
Je kan hier ook vinden wat er te doen is in jouw omgeving.
Wij heten je hartelijk welkom en hopen dat de informatie die je op deze pagina's vindt, je zal aanzetten om effectief ook zelf die taal te gaan gebruiken en de eigenschappen van zijn beweging daadwerkelijk zult onderschrijven.

Contacteer ons

Laatste aanpassing van deze bladzijde: 15-04-2018