Esperanto
FEL, waar de Esperantobeweging beweegt!
Contacteer ons Contacteer ons
Zoek in de webbladzijden van de VEB
in de webbladzijden van de VEB

 

Esperantocursussen

hier vind je meer informatie over cursussen Esperanto in klasverband en ook voor zelfstudie (zie beneden).

Cursussen in klasverband voor het schooljaar 2018-2019

ANTWERPEN, La Verda Stelo - Esperanto Antwerpen

De cursus heeft plaats in het clublokaal van de Antwerpse Esperantogroep, op het adres Lange Beeldekensstraat 169, B-2060 Antwerpen. 6 lessen, telkens van 17 u tot 18.30 u op de volgende dagen: 6/10 - 20/10 – 3/11 – 17/11 – 1/12 – 15-12. Informatie: 03 234 34 00 of yves.nevelsteen@gmail.com
Cursus voor beginners: De cursus is in handen van Yves Nevelsteen die als thuistaal Esperanto spreekt. In deze cursus gebruikt hij de directe methode waardoor de cursisten op korte termijn een goede basiskennis van het Esperanto verwerven. Kennis van het Nederlands is een voordeel.
Prijs: 5 euro per cursusavond.


BRUSSEL, Van Maerlantstraat 2 Brussel.

Nog geen info.


PEER: Limburgse Esperantovereniging LEA organiseert een basiscursus Esperanto:

- Cultureel centrum CC Poorthuis, Zuidervest 2a in Peer.

- elke woensdag van 9u30 tot 11u30 van september 2017 tot juni 2018

- Informatie en aanmelding: Henri Schutters, tel. 011 63 55 92 of 0476 81 93 67. mail: henri.schutters@skynet.be
Cursussen voor thuisstudie

eurotalk

1. Probeer eerst even de minicursus en als je de smaak dan te pakken hebt de meer uitgebreide cursussen:

2. Esperanto leren via de computer met een gratis programma, dat zelfs spraakondersteuning biedt.

3. Esperanto met de razendpopulaire gratis app Duolingo (vanuit het Engels of het Spaans).

4. Ampleksa Baza Esperanto-kurso: een CD-Rom waarop je alles vindt: een cursus voor beginners, een cursus voor gevorderden, liedjes in het Esperanto, een aantal boeken en een volledig tijdschrift.

5. Eurotalk Esperantocursus: Eurotalk heeft in de 'talk now!' serie ook Esperantocursussen op CD-Rom: een voor beginners, gevorderden en zakelijk taalgebruik.

6. Lernu.net is een meertalige website waarmee Internetgebruikers gratis en op een gemakkelijke manier Esperanto kunnen leren. De website heeft een eigen "community" van leerlingen.

7. Hou je er niet zo van steeds met je neus voor het beeldscherm te zitten en gebruik je liever een leerboek, dan is Esperanto Programita voor je geknipt. Met deze cursus kan je helemaal zelf aan de slag en de taal volledig onder de knie krijgen, op voorwaarde dat je enige zelfdiscipline aan de dag legt en op de tanden bijt.

Woordenboeken en studieboeken

1. Een beperkt woordenboekje kan je hier raadplegen.

2. Het online Esperantosleuteltje, een miniwoordenboek en minigrammatica.

3. Een zeer uitgebreid verklarend woordenboek met meer dan 10 000 vertalingen naar het Nederlands is de Reta Vortaro (om het Nederlandstalige gedeelte te vinden, klik je links op Lingvoj en dan klik je door naar Nederlanda).

4. Wil je enkel nog eens wat natrekken over de grammatica dan vind je onder de vraagbaak ongetwijfeld heel wat antwoorden op je vragen.

5. Voor wie er volledig wil invliegen is er het groot woordenboek Nederlands-Esperanto en Esperanto-Nederlands. Je kan het bestellen via de boekenwinkel.

6. Een volledig leerboek voor zelfstudie in PDF-vorm: Esperantoleerboek door Zondervan en Manders.

7. Een gedegen grammatica voor enigszins gevorderde esperantisten. Een basiskennis van grammaticale verschijnselen wordt voorondersteld. Bij het boek is een cd gevoegd met ongeveer een uur speeltijd. Daarop zijn uitspraakoefeningen, uitgewerkte opgaven en enkele stukjes Esperantozang te horen.

Cursusondersteuning

De Vlaamse Esperantobond wil actief aan cursusondersteuning doen. Indien je lid bent van een vereniging en een lezing over Esperanto of een cursus Esperanto in je vereniging wil organiseren, dan kan je een beroep doen op logistieke steun van de Vlaamse Esperantobond. In vele steden hebben wij mensen die een lezing kunnen verzorgen of een cursus kunnen leiden. De vergoeding is onderling overeen te komen, maar is meestal terug te brengen tot de reële verplaatsingskosten en eventueel een symbolisch bedrag voor het geven van de cursus zelf.

Vind je in dit aanbod nog steeds niet je gading, of vind je geen geschikte plaats, dag en uur, dan kan je volgende mogelijkheden uitproberen:

  • snelcursus, plaats en tijd afhankelijk van de belangstelling. Meld je aan, wij houden je op de hoogte.

Laatste aanpassing van deze bladzijde: 06-12-2018