Esperanto
FEL, waar de Esperantobeweging beweegt!
Contacteer ons Contacteer ons
Zoek in de webbladzijden van de VEB
in de webbladzijden van de VEB

 

Suske en Wiske praten Esperanto!

Steun aan de Esperantobeweging

He! Leuk dat je op deze bladzijde hebt geklikt. Dat bewijst dat je wel wat voelt voor de idee van een internationale taal. Hoe kan je ons helpen? Wel, er zijn tientallen manieren.

Open deur
De Vlaamse Esperantobond en de Antwerpse Esperantogroep „La Verda Stelo” nodigen je uit om de FEESTELIJKE OPENING bij te wonen van hun nieuwe zetel aan de Lange Beeldekensstraat 169, 2060 Antwerpen. Je bent welkom op zaterdag 16 juni vanaf 10 uur om mee te vieren in „De National” (aan de overkant van de straat). Om 11 uur vindt de opening plaats.
Kom meevieren op dit feest, waarop ook iedereen uit de buurt welkom is. Je kunt er kennismaken met de taal Esperanto, muziek, dans, diverse standen bezoeken enzovoort. Tijdens het feest zal de Friese folkgroep 'Kajto' optreden. Mis deze unieke kans niet!
De toegang is gratis (vrije bijdrage is welkom).
Alle info vind je hier.
P.S.: ook op zondag is een bezoek aan Antwerpen zeker de moeite waard, maak er een weekendje van.
  • In de eerste plaats kan je aan anderen laten weten dat er zoiets als Esperanto bestaat. Als je mensen kent waarvan je weet dat ze zich hiervoor interesseren, geef dan hun naam en adres aan ons. Je kunt dat doen met ons elektronisch infoformulier of, zoals in de goeie ouwe tijd, met een briefje aan de Vlaamse Esperantobond, Lange Beeldekensstraat 169, B-2060 Antwerpen. Je vrienden of kennissen (of jij zelf!) krijgen dan meer info op papier. Natuurlijk zonder enige bijbedoelingen. De Esperantobond is een vereniging zonder winstbejag. Wil je verder op de hoogte gehouden worden van al wat reilt en zeilt in de Esperantowereld? Zend dan gewoon een lege mail aan en je krijgt dan gratis onze nieuwsbrief.

  • Een tweede mogelijkheid is een gift. We zijn dan wel een vereniging zonder winstbejag, maar zonder geld kunnen we helaas geen informatie over het Esperanto verstrekken. Alle giften, grote en kleintjes, zijn welkom op het volgende rekeningnummer:
    • IBAN BE66 0000 2653 3843, BIC-code BPOTBEB1.
    Giften van 40 euro of meer zijn in België onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van je belastbaar inkomen.
  • Heel wat leden en sympathisanten vermelden de Vlaamse Esperantobond v.z.w. in hun testament. Dat is gemakkelijker dan je denkt!
  • Last but not least, of Laste sed ne balaste zoals ze in het Esperanto zeggen, je kunt een aantal boeken in of over Esperanto kopen voor jezelf of voor anderen, of een cd met Esperantoliedjes. Kijk gerust even naar ons boekenaanbod.

Bedankt voor je interesse!

Laatste aanpassing van deze bladzijde: 15-04-2018